Bananbrød
Brød og boller,  Til den søde tand

Bananbrød

Bananbrød eller banankage? Kært barn har mange navne. Jeg kalder det bananbrød fordi det er bagt i en brødform.

Jeg er meget glad for bagværk med banan i, kage, brød, muffins, you name it. Det er jeg fordi, banan har en fantastisk egenskab til at gøre det færdige resultat svampet og saftig, det holder sig sådan i 3-4 dage og så kan man reducere sukkermængden, alt afhængig af hvor modne bananerne er.

Det der gør det her bananbrød ekstra lækkert er de store chokolade chunks, man kan også tilføje en håndfuld groft hakkede valnødder for ekstra crunch.

Vi spiser det som eftermiddagssnack eller til morgenmaden i weekender, hvis vi synes der lige skal lidt ekstra godt på bordet. Bananbrødet kan fryses så har man altid lidt lækkert til den lille sult eller til uventet besøg.

Du skal bruge:

4 modne bananer

1 knap så moden banan til toppen

2 æg

100 gram sukker

2 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

50 gram fuldkorns rugmel

200 gram hvedemel

1 tsk salt

1 dl flydende Becel

100 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse. Bland de øvrige tørre ingredienser sammen i en skål og sigt dem herefter i æggemassen. Tilføj den flydende Becel og rør det hele godt sammen, så der ikke er nogen klumper i dejen.

Mos de 4 modne bananer og hak chokoladen groft. Vend bananer og chokoladen i dejen.

Smør en brødform med ca. 1- 1 1/2 spsk smør eller margarine. Fordel dejen i formen.

Pil nu den knap så modne banan, flæk den på langs og læg den ovenpå dejen.

Bages i ca. 50 minutter, til der ikke længere hænger dej på, når du stikker en nål eller lignende ned i.

Serveres som det er, eller med et lag hjemmelavet nutella eller peanutbutter på.

Velbekomme!.

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *