Bedste´s bedste opskrifter

Bedste’s Bamseboller

Jeg har gennem årenes løb, prøvet virkelig mange opskrifter på bløde bamseboller og selv eksperimenteret i køkkenet for at finde frem til den perfekte bløde bolle. En bolle der bouncer tilbage i form når man trykker den sammen, hvor krummen er blød og saftig og en bolle, som ikke støver ud af munden af tørhed allerede dagen efter. Mine forsøg har da også været ganske hæderlige, men aldrig helt perfekte i min optik.

Nu er jeg så heldig, at jeg har en reserve bedste i min kærestes bedstemor, da min bedsteforældre længe ikke lever mere. Og det er jeg super glad for, bedste er en sej og kærlig kvinde på 78 somre, som kan nogle tricks i køkkenet. Sidste år til jul forærede hun mig en opskriftsbog, med opskrifter fra hende selv og hendes mor, jeg kan love jer for at der er nogle lækre sager imellem 😋.

Bedste laver de bedste bamseboller jeg nogensinde har smagt, smagen og krummen sidder lige i skabet og duften, som spreder sig i hjemmet mens de bliver bagt, er helt ubeskrivelig.

Derfor har jeg fået lov til at dele hendes opskrift med jer, ja, egentlig også alle de andre opskrifter, men nu starter vi lige med bollerne 😅.

Du skal bruge:

750 gram hvedemel

125 gram blødt smør

1 pakke gær

1 æg

4 1/2 dl mælk

1 tsk. salt

2 tsk. sukker

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. stødt kardemomme

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i salt og sukker, varm mælken til den er lun og kom den over gæren. Bland mel, vaniljesukker og kardemomme i en skål og tilføj blandingen til mælk og gær. Kom nu ægget i og ælt dejen, den skal være en lille smule klistret.

Stil dejen til hævning et lunt sted med et fugtig viskestykke over, i ca. 1 time.

Form bollerne i bordtennisbold størrelse og lad dem efterhæve i 15 minutter.

Pensel bollerne med et sammenpisket æg.

Bag bollerne i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 15 minutter, til de har en gylden overflade.

Dejen er også rigtig god til rosin eller chokoladeboller 😉

Bedste er meget spændt på hvad i synes om hendes opskrift, så læg endelig en kommentar. Hver og en bliver givet videre ❤️

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *