Blåbærmuffins
Til den søde tand

Blåbærmuffins

I dag er det fredag og det er tid til weekend, hygge og samvær. Efter jeg er blevet mor sætter jeg virkelig pris på weekenderne og især fredagen, hvor vi skal se Disney Sjov, putte og have lidt snolder eller kage. I dag har jeg valgt at lave blåbærmuffins med bl.a. fuldkornsrugmel.

Jeg er begyndt at skifte 40-50% af hvedemelet ud med fuldkornsrugmel i næsten alt hvad jeg laver. Det er jeg fordi jeg gerne vil prøve på, at lave nogle opskrifter som er lidt sundere og fiberholdige. Vi har nemlig gang i en livsstilsændring herhjemme men vi vil ikke give give afkald på lidt kage i ny og næ.

Reduktion over restriktion, er det nye motto vi prøver at leve efter. Og det kan gøres enkelt ved f.eks. at skifte noget af hvedemelet ud, med en anden grovere meltype. Så kan vi stadigvæk nyde og smage på lækre og luftige blåbærmuffins eller mine grove bananmuffins 1-2 gange om ugen. Bevares der er stadig en god del sukker og smør i den her opskrift, men kage er nu bedst med disse ingredienser 🙈😅.

Du skal bruge:

Til ca. 20 muffins

4 æg

300 gram rørsukker

100 gram blødt smør

150 gram fuldkorns rugmel

250 gram hvedemel

2 dl mælk

4 tsk bagepulver

4 tsk vaniljesukker

300 gram blåbær, frisk eller frost

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse. Tilføj smør, mel, mælk, bagepulver og vaniljesukker. Rør dejen godt sammen så der ikke er nogen klumper. Tilsæt blåbær og vend dem forsigtig ind i dejen.

Fordel dejen i 20 muffinforme, så de er 3/4 fyldte.

Bag dem i ca. 20 minutter.

Lad dem køle lidt af på en rist og nyd i hvert fald 1 mens de stadig er lune.

Velbekomme!

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *