
Blåbærmuffins
I dag er det fredag og det er tid til weekend, hygge og samvær. Efter jeg er blevet mor sætter jeg virkelig pris på weekenderne og især fredagen, hvor vi skal se Disney Sjov, putte og have lidt snolder eller kage. I dag har jeg valgt at lave blåbærmuffins med bl.a. fuldkornsrugmel.
Jeg er begyndt at skifte 40-50% af hvedemelet ud med fuldkornsrugmel i næsten alt hvad jeg laver. Det er jeg fordi jeg gerne vil prøve på, at lave nogle opskrifter som er lidt sundere og fiberholdige. Vi har nemlig gang i en livsstilsændring herhjemme men vi vil ikke give give afkald på lidt kage i ny og næ.
Reduktion over restriktion, er det nye motto vi prøver at leve efter. Og det kan gøres enkelt ved f.eks. at skifte noget af hvedemelet ud, med en anden grovere meltype. Så kan vi stadigvæk nyde og smage på lækre og luftige blåbærmuffins eller mine grove bananmuffins 1-2 gange om ugen. Bevares der er stadig en god del sukker og smør i den her opskrift, men kage er nu bedst med disse ingredienser 🙈😅.
Du skal bruge:
Til ca. 20 muffins
4 æg
300 gram rørsukker
100 gram blødt smør
150 gram fuldkorns rugmel
250 gram hvedemel
2 dl mælk
4 tsk bagepulver
4 tsk vaniljesukker
300 gram blåbær, frisk eller frost
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse. Tilføj smør, mel, mælk, bagepulver og vaniljesukker. Rør dejen godt sammen så der ikke er nogen klumper. Tilsæt blåbær og vend dem forsigtig ind i dejen.
Fordel dejen i 20 muffinforme, så de er 3/4 fyldte.
Bag dem i ca. 20 minutter.
Lad dem køle lidt af på en rist og nyd i hvert fald 1 mens de stadig er lune.
Velbekomme!
Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

