Blommekage
Til den søde tand

Blommekage

Det er sæson for lækre saftige blommer og vejret indbyder jo mere til indendørs hygge end udendørs aktivitet. Og til hygge hører der, efter min mening, kage til….så blommekage it is.

Personlig er jeg ret stor fan af de saftige og søde stenfrugter, min kæreste knap så meget. Men altså, engang imellem må man jo tage en for holdet og det har han så hermed gjort. Det jeg godt kan lide ved blommer er, at man kan bruge dem i både det søde og det salte køkken og så er de jo også super skønne, bare sådan.

Opskriften på blommekagen er ret alsidig og kan varieres med forskellige frugter, bær og stenfrugter. Mine favoritter uden her kage, må være æbler eller blommer og så er det jo dejligt at, begge dele er i sæson lige netop nu. Hvis man er mere til chokolade, kan man også fordele små klatter af min hjemmelavede hasselnød/choko creme på dejen. Du finder opskriften her.

Der er faktisk mange dejlige minder forbundet med den her blommekage. Det er en kage min mor altid har bagt når vi fik gæster eller hvis der skulle hygges lidt ekstra i weekenden. Den har faktisk været lidt glemt herhjemme, men nu skal den helt sikkert bages noget oftere igen.

Du skal bruge:

Dej:

250 gram margarine

300 gram hvedemel

250 gram sukker

1 1/2 tsk bagepulver

4 æg (hvis æggene er små brug 5 æg)

Ca. 1 kilo modne blommer

Smuldredej:

200 gram margarine

350 gram hvedemel

200 gram sukker

1/2 tsk salt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

I en stor skål piskes sukker og æg sammen til en luftig æggemasse. Smelt margarinen og lad den køle lidt af. Bland mel og bagepulver i en anden skål og sigt melblandingen ned i æggemassen. Tilføj den smeltede margarine. Vend det hele forsigtig sammen.

Kom dejen i en stor bradepande. Hvis du ikke kommer bagepapir ned i bradepanden, skal du huske at smøre den godt med smør.

Vask blommerne, fjern stenen og del dem i 1/4 dele. Fordel blommerne i et pænt lag over dejen. Drys en en lille smule sukker over blommerne.

Nu til smuldredejen….

Skær margarinen i små tern og kom dem i en skål. Tilføj hvedemel, sukker og salt. Ælt det hele godt sammen (Tip! Du får det bedste resultat ved at ælte med hænderne). Som navnet smuldre dej indikerer, så skal dejen ikke være en fast “kugle” men mange små delikate stykker.

Smuldre dejen over blommerne så de er dækket.

Kom kagen i ovnen og bag den i ca. 30 minutter til smuldredejen er gylden.

Blommekagen nydes med cremefraiche, en kugle god vanilleis eller bare som den er.

Velbekomme!.

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du har prøvet opskriften, så skriv endelig en kommentar herunder. Hvis du poster billeder af min blommekage på Instagram, ville jeg blive for et tag (@madfornoejelser).

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

En kommentar

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *