Bountykugler
Til den søde tand

Bountykugler – opskrift på hjemmelavet Bounty

Hjemmelavede Bountykugler er et kæmpe hit hjemme hos os, manden elsker dem og selv lille L er begyndt at få smag for de gode sager.

Han er desværre stadigvæk for lille til at være med i tilberedningen, eller han kan nok godt, køkkenet ville højstsandsynlig bare være smurt ind i kokos og chokolade bagefter. Og der ville nok heller ikke være mange Bountykugler tilbage efterfølgende.

Så lige nu glædes jeg over de store smil der kommer frem når han putter et stykke hjemmelavet Bounty i munden og ser frem til næste år, hvor vi skal prøve at lave konfekt sammen for første gang. Vi har allerede bagt julesmåkager sammen i år og det var et kæmpe hit.

Hvis du er til lidt mere knas og guf i dine chokolader, skal du prøve Rocky Road. Det er også virkelig lækker konfekt, du finder opskriften her.

Mors lille hjælper ❤️

De her Bountykugler er virkelig nemme og hurtige at lave, hvis man lige ser bort fra køletiden inden de skal dyppes i chokoladen.

Du skal bruge:

200 gram kokosmel

1 tsk vaniljesukker

1 dåse kondenseret mælk

300 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Bland kokosmel og vaniljesukker sammen. Tilføj kondenseret mælk og rør det hele godt sammen. Stil kokosmassen på køl i 12 timer.

Tril små mundrette hapsere ud af massen, stil dem tilbage på køl mens chokoladen smeltes. Du kan smelte alt chokoladen over vandbad eller temperere chokoladen, så den bliver fin blank og får et dejligt knæk. Vejledningen hertil finder du lidt længere nede i indlægget.

Dyp eller pensel chokoladen på dine Bountykugler (det er bedst at bruge en silikonepensel), sørg for at de er helt dækket af chokoladen.

Stil dem på et fad beklædt med bagepapir. Lad chokoladen størkne/ tørre helt, inden du kommer dem i en lufttæt beholder og stiller dem på køl. Sådan undgår du kondens på chokoladen.

Bountykuglerne kan holde sig en uges tid i køleskabet.

Velbekomme!

Temperering af chokolade:

Hak chokoladen fint og smelt lidt over halvdelen over vandbad, resten af chokoladen kommer du i en stor skål.

Når den smeltede chokolade har en temperatur på 48-50 grader, hælder du lidt over halvdelen af den smeltede chokolade over den usmeltede chokolade.

Rør rundt, hvis chokoladen ikke smelter helt sammen, tilføjer du mere af den smeltede chokolade, indtil de to dele er smeltet sammen.

Den færdig temperede chokolade skal gerne have en temperatur på 31-32 grader, overstiger den 34 grader, bliver du nød til at starte forfra.

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift på Bountykugler, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser😘

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *