Double chocolate chip og smarties cookies
Til den søde tand

Double Chocolate Chip og Smarties Cookies

De her double chocolate chip og smarties cookies er tykke, bløde indeni, sprøde udenpå og prop fyldt med chokolade. Ja, de her fudgy cookies er en helt klar favorit i min kagedåse og jeg håber de også bliver en af dine.

Hvis du vil undgå at dine cookies flyder for meget ud under bagningen, skal du bare sætte dejen på køl i en times tid, så undgår du det.

Man kan bruge alle former for chokolade pastiller i cookies, men mine favoritter er Smarties, M&M’s og groft hakkede dronningemandler. Prøv dig frem og find det der passer bedst til din smag, kun fantasien sætter grænser.

Når jeg bager de her double chocolate chip og smarties cookies, har jeg altid ekstra smarties m.m. liggende som jeg bruger til at pynte med, lige når de kommer ud af ovnen. Man kan aldrig have for mange smarties på en cookie!.

Du skal bruge:

300 gram blødt smør

200 gram sukker

2 æg

2 tsk vaniljesukker

250 gram hvedemel

300 gram usødet kakaopulver

8 gram bagepulver

4 gram salt

150 gram chokolade, groft hakket

170 gram Smarties

Pynt

50 gram Smarties

Fremgangsmåde:

Pisk smør, sukker, æg og vaniljesukker til en let og luftig masse.

Hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt blandes sammen og sigtes i æggemassen.

Ælt det hele sammen til en ensartet dej. Jeg bruger min røremaskine og k-spaden, men en håndmixer med dejkroge fungerer også fint.

Tilføj chokoladestykkerne og smarties og få dem forsigtigt indarbejdet i dejen.

Dæk skålen til og stil den på køl i 60 minutter (kan undlades, dejen flyder bare en anelse mere ud under bagning)

Tænd ovnen på 180 grader over/undervarme

Tril dejen til kugler på størrelse med en bordtennisbold. Brug ca. en spiseskefuld dej.

Double chocolate chip og smarties cookies

Læg dej kuglerne med god afstand til hinanden, på en bageplade med pagepapir.

Bag i 10-12 minutter.

Lige når cookierne kommer ud af ovnen, pynter du med smarties. Tryk dem let ned i dejen.

Køl dem helt af på en rist inden de kommes i en lufttætbeholder til opbevaring.

Velbekomme!

Chewy, fudgy og vanedannende 🍪🤤

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.