græske kødboller
Hverdagsretter

Græske kødboller

Har i, ligesom jeg, spist aaaaalt for meget lækkert og tungt julemad og er bukserne begyndt, at stramme lidt?. Hvis svaret er ja, kan jeg helt klart anbefale jer, at lave de her lækre græske kødboller til aftensmaden i dag. De er simpelt hen så lækre og velsmagende.

Nu er det jo ikke fordi jeg har græske rødder og vil derfor på ingen måde kalde mine græske kødboller for autentiske. Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift fra mygreekdish.com og har egentligt bare justeret den, så den passer til mig og min families smags palette.
De er blevet hammer gode hvis jeg selv skal sige det og passer bare godt til, at man skal tilbage til de gode spisevaner igen, efter julen.

Du skal bruge:

250 gram hakket svinekød

250 gram hakket lammekød

1 stort rødløg, fintrevet

1 bundt persille, finthakket

30 gram friske brødkrummer fra franskbrød eller hvedetoast

2 store fed hvidløg (3 hvis de er små), presset

1 æg

1 tsk tørret oregano

Salt og friskkværnet peber

Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde:

Skyl persillen og lad den dryppe af på et tørt viskestykke.

Tag brødet og riv små stykker af, og kom dem i en stor skål. Tilføj de fintreven løg og presset hvidløg.

Hak persillen fint og kom den op i skålen med løg, hvidløg og brødkrummer. Rør rundt.

Tilsæt det hakkede svine,- og lammekød, tørret oregano og æg. Rør grundigt rundt, brug evt. en håndmixer med dejkroge hertil.

Smag til med salt og friskkværnet peber.

Konsistensen af farsen skal være ensartet, blød og lettere sej.

Kom låg eller sølvpapir på skålen og sæt den på køl i 45 minutter.

Varm en pande godt op med lidt olivenolie og del farsen i ca. 20 stykker. Form dem med 2 spiseskeer.

Steg alle kødbollerne til de er gennemstegte indeni og gyldne udenpå. Sørg for at vende dem med jævne mellemrum, så de ikke bliver brændte. De skal have et sprødt ydre og være bløde/saftige i midten.

græske kødboller

Server de græske kødboller med græske fladbrød, tzatziki, en sprød salat med oliven og feta eller med knuste kartofler.

Velbekomme!

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift på græske kødboller, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *