De bedste, sprøde grøntsags røsti
Tilbehør

Sprøde Grøntsags Røsti

Når jeg skal have smuglet lidt ekstra grønt ind i mine to mænd, tyer jeg gerne til mine sprøde grøntsags røsti. For det første er de super nemme og hurtige at lave, for det andet kan jeg få brugt hvad jeg nu end har, af kedelige grøntsagsrester i køleskabet. Og for det tredje, så er både manden og lille L super glade for dem. Normalt er de ikke de store grøntsags spisere, men når jeg disker op med revet grønt maskeret i et dejligt sprødt ydre og en blød midte, sker der altså noget hos de to. Tallerknerne er nærmest slikket når de er færdige med at spise.

Mine sprøde grøntsags Røsti kan nydes som tilbehør til et lækkert stykke kød, eller kold som snack. Begge dele er lige god efter min mening. Derudover kræver det heller ikke det helt store køkkenudstyr at lave dem.

Opskriften giver ca. 12 stk.

Du skal bruge:

2 store kartofler, groft revet

2 store gulerødder, groft revet

1 stort løg, fint revet

1 squash, groft revet

1/2 bundt frisk basilikum, fint hakket

1 bundt purløg, finthakket

2 fede hvidløg, presset

3 mellemstore æg

250 gram blød tofu (kan undlades)

250 gram revet ost.

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Riv grøntsagerne ned i en stor skål. Kom de revne grøntsager, lidt ad gangen, ned i et rent klæde og pres så meget væske som muligt ud af dem. Hak krydderurterne fint, pres hvidløg og tilføj til grøntsagerne. Slå æggene ud i en ny skål. Smuldre tofu ned til æggene, tilføj salt og peber og blend det hele sammen til en ensartet masse. Rør nu æggemassen, revet ost og grøntsagerne godt sammen.

Varm lidt vegetabilsk olie på en pande og tænd ovnen på 150 grader varmluft. Form små bolde, lidt større end en golfbold, og læg dem forsigtigt på panden. Tryk boldene lidt flade med hånden. Grøntsags røstierne skal kun forsteges på begge sider, så de får en gylden stegeskorpe.

Herefter lægges de på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i ca. 15-20 minutter afhængig af ovnen.

Velbekomme!

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift på Sprøde Grøntsags Røsti, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *