Grove Bananmuffins
Til den søde tand

Grove Bananmuffins

Grove bananmuffins, de lyder måske lidt tørre og kedelige men det er de bestemt ikke. De smager lige så syndige som mine almindelige bananmuffins og er mindst lige så svampede og saftige. Her sparer man bare en del kalorier, det kan da næsten ikke blive bedre, vel?.

De her grove bananmuffins er en perfekt snack til ulvetimen eller som lille hapser foran fjernsynet om aftenen. De indeholder nemlig næsten ingen sukker og over halvdelen af melet er erstattet med fuldkorns rugmel 🌾.
Du kan sagtens lave en stor portion og komme muffinsene i fryseren, lun dem i mikroovnen eller ovnen og haps! Så har du altid noget lækkert klar, når den lille sult melder sig.

Opskriften giver ca. 18 stk.

Du skal bruge:

2 store modne bananer

100 gram blødt smør

7 gram vaniljesukker

40 gram rørsukker

2 æg

8 gram bagepulver

1 dl mælk

50 gram hvedemel

150 fuldkorns rugmel (jeg bruger den her fra Gram Slot, som kan fås i Rema 1000)

75-80 gram chokoladeknapper, mørk 72%

18 muffinforme

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Kom bananerne i en skål og mos dem grundigt med en gaffel. Tilføj smør, sukker, vaniljesukker og æg. Pisk det hele godt sammen med en håndmixer eller i en røremaskine. Bland hvedemel, fuldkorns rugmel og bagepulver sammen i en ny skål, og sigt det herefter i skålen med bananerne. Tilsæt chokoladeknapper og vend det hele forsigtigt sammen.

Fordel dejen i muffinformene, så de er lidt over halvt fyldte. Placer muffinsene i midten af ovnen og bag dem ca. 18 min.

Lad dem køle af på en rist. De smager også virkelig godt lune, men her kan det godt drille lidt med, at få papiret af bunden 😉.

Velbekomme!

Jeg vil virkelig gerne høre din mening hvis du prøver opskriften, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder på sociale medier må du meget gerne tagge mig @madfornoejelser

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

En kommentar

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *