
Grove Kyllingesnurrer
Det her er mit bud på grove kyllingesnurrer, de er perfekte til madpakken, som tilbehør til aftensmaden eller som snack til ulvetimen. Jeg elsker snurrer, de kan varieres i uendeligheder og så er de bare smukke at se på.
Vi får dem faktisk også nogen gange til aftensmaden med en lækker grøn salat til. Det er typisk på de dage hvor kalenderen er tæt pakket eller hvis sulten ikke er særlig stor.
Mangler du lidt andet inspiration til madpakken eller til madkurven når i skal på tur, så prøv mine Naanza’. De er også virkelig lækre og nemme at tilberede.
Som jeg skrev tidligere kan snurrerne varieres, så du kan også sagtens komme skinke, bacon eller pepperoni i. Brug finthakkede sauterede løg i stedet for purløg sammen med stegte bacon tern, det smager lidt ala brændende kærlighed.
Du kan med fordel lave en stor portion, da mine grove kyllingesnurrer sagtens kan fryses.
Du skal bruge:
Dej:
25 gram gær
10 gram salt
200 gram fuldkorns rugmel
500 gram hvedemel
5 1/2 dl lillefinger varmt vand
1 tsk flydende honning
3 spsk vegetabilsk olie
Fyld:
260 gram naturel flødeost
2 1/2 tsk Dijon sennep
200 gram kylling i strimler (jeg har brugt de fine, tilberedte strimler som kan købes i alle dagligvarebutikker. Men har du en rest kylling, kan den også sagtens bruges)
1 bundt purløg, finthakket
Salt og peber
Citronsaft
Fremgangsmåde:
Gær og salt opløses i vandet. Tilføj alt melet, honning og olie. Ælt det hele godt sammen til dejen har samlet sig og er fin og jævn. Jeg har brugt min røremaskine og dejkrogen, det tog ca. 5 minutter til dejen var jævn.
Kom et klæde over skålen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 2 timer.
Nu skal fyldet laves!.
Kylling strimlerne hakkes groft. Kom flødeost, Dijon sennep, purløg og kylling i en stor skål og bland det godt sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Stil blandingen på køl indtil dejen er klar.
Drys mel på bordet og rul dejen ud til en stor rektangel i ca. 1 cm tykkelse. Fordel fyldet på rektanglen og fold den sammen på det lange led. Skær nu 1,5 cm brede strimler ud af dejen, på det korte led.
Tag en strimmel, sno den rundt om sig selv og herefter vikler du den et par gange rundt om 2 fingre. Enden trækkes op igennem hullet fra fingrene fra bagsiden. Lægges på en bageplade med bagepapir.
Når alle strimlerne er formet til snurrer, skal de efterhæve i 30 minutter.
Bages ved 200 grader varmluft i 20 minutter eller til de er gyldne.
Velbekomme!

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

