Hjemmelavet hasselnød/ choko creme

Farsdag er lige rundt om hjørnet og det betyder ekstra forkælelse til farmand. Der bliver disket op med gaver og lækker mad hele dagen igennem, er det ikke rigtig?, det er bare en helt særlig dag syntes jeg. Derfor har jeg jeg lavet denne lækre hjemmelavede hasselnød/ choko creme, det kræver kun 5 ingredienser som de fleste har hjemme i forvejen ( i hvert fald hvis man er lige så chokolade glad som jeg). Og så smager den bare som englene synger, især på en friskbagt bolle, eller brød, med et godt lag smør under 😛 Jeg advarer på forhånd, det er en kaloriebombe og stærkt vanedannende.
Du skal bruge:
100 gram ristede hasselnødder
100 gram mælkechokolade
100 gram nougat
2 dl piskefløde
80 gram blødt smør
½ tsk salt
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Hasselnødderne spredes ud på en bageplade og bage i ca. 10 indtil skallen bliver sprød.
Tag hasselnødderne ud af ovnen og læg dem på et rent viskestykke. Gnid herefter nødder mod hinanden indtil alle skallerne er faldet af.
Kom alle hasselnødderne i en minihakker og hak dem helt fint.
Del nougaten i mindre stykker og hak chokoladen fint, kom det hele i en skål sammen med dit nøddemel. Nu skal fløden varmes op til kogepunktet, når det er gjort hældes den over chokoladen og nødderne. Bland det hele godt sammen.
Smuldrer smørret ned i skålen med de andre ingredienser og rør godt rundt, til det bliver en ensartet og cremet masse. tilsæt til sidst salten og rør rundt igen.
Hele herligheden hældes på glas, jeg har brugt et Weck glas på 580 ml her, og sættes på køl. Her kan det holde sig i ca. 1-1½ uge.
Voila! lidt luksus til farsdags morgenmaden.
4 kommentarer
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: