
Kartoffelsalat alla Bedste
Sommervejret er i den grad kommet til lille Danmark og mange nyder de varme aftener på terrassen, med lækkert grillmad. Det gør vi også og en ting som aldrig mangler på bordet, er kartoffelsalat alla bedste.
Når det så er sagt, så synes jeg personligt, at 30 grader er aaaaalt for varmt. Jeg fungerer simpelthen ikke i så ekstrem varme, man sveder jo nærmest bare ved at blinke med øjnene. Så vores grillaftener foregår efter normal spisetid, hvor temperaturen er lidt mere menneskelig.
Lige som alle andre opskrifter som bedste deler ud af, er den her bare i verdensklasse. Kartoffelsalat alla bedste er fuld af smag og selvom der er en del mayonnaise i, så smager den overhovedet ikke fed. Bedste siger selv, at det er eddiken der skaber balancen og bryder fedmen fra mayoen, og det kan jeg da kun give hende ret i.
Prøv den til jeres næste grillaften og psst, bedstes sønderjyske frikadeller kan sagtens grilles og passer perfekt til kartoffelsalaten.
Du skal bruge:
2 kilo kartofler (Jeg har brugt Lammefjordskartofler, som kan købes i bl.a. Rema 1000 eller Lidl)
400 gram let mayonnaise
1 liter ymer
4 tsk eddike
2 tsk sukker
3 små finthakkede løg
Peber
Tørret dild
Persille til pynt
Fremgangsmåde:
Rengør kartoflerne, kog kartoflerne med skræl i ca. 20 minutter til de er møre, ikke udkogte.
Pil kartoflerne og skær dem i mundrette stykker, hvis du bruger lækre nye kartofler, behøver du selvfølgelig ikke at pille dem.
Hak løgene fint og bland dem med ymer, mayonnaise, eddike og sukker. Smag til med peber og tørret dild.
Kom nu kartoflerne i og vend det hele forsigtigt sammen, så alle kartoflerne er dækket i dressingen.
Top af med fint hakket persille.
Velbekomme!
Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

