Hverdagsretter

Klassisk Svensk Pølseret

Vi er en madglad familie, vi elsker at prøve nye retter, krydderier og kombinationer. Men vi er bestemt også glade for de gode gamle retter som en gang klassisk svensk pølseret. Og med et lille madøre på knap 15 måneder, er det på tide at finde alle de gode børne klassiker frem.

Liam har efterhånden sin egen mening omkring mad og ikke alt vi giver ham, ryger indenbords længere. Lige pt. er hans favoritter kartofler og pølser. Prøver vi på at snyde grøntsager i ham, som revet gulerod i frikadeller, fin sorterer han det i munden og det kommer lige så hurtig ud som det er kommet ind 🙈.

Så er det jo perfekt, at en af de retter vi gennem tidens løb, altid har været glade for, er svensk pølseret. Den en nem at lave, smager dejligt og er budgetvenlig.

Du skal bruge:

1 kilo kartofler (halvdelen af kartoflerne kan evt. erstattes med blomkålsbuketter)

8 røde hotdogpølser

2 store løg

2 fed hvidløg

1 1/2 tsk sød paprika

140 gram tomatpuré

ca. 4 dl mælk

Stegemargarine

salt

peber

citronsaft

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne med skræl i ca. 20 minutter til de er møre, pil skrællen af kartoflerne og skær dem i tern.

Hak løg og hvidløg fint, svits dem ved lav varme i en gryde med stegemargarinen. Løgene skal være bløde, de må ikke tage farve.

Skær pølserne i ca. 1 cm store hapser. Skru lidt op for varmen og kom paprika og pølser i gryden, det hele skal have lov til at hygge sig i et par minutter under omrøring, så du får aktiveret smagen i paprikaen. Tilsæt tomatpuré og rør rundt så det fordeles rigtig godt.

Nu kommer du kartoflerne i og under omrøring tilsætter du mælken lidt af gangen, til du opnår den ønskede konsistens. Giv retten et opkog og smag så til med salt, peber og citronsaft.

Top af med hakket persille 😋

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

2 kommentarer

  • Elisabeth

    Nom nom, vi lavede din opskrift her til aften og det er nemlig en rigtig svensk pølseret! Jeg har aldrig lært at lave den rigtig, men denne er helt rigtig!
    Min datter på 15 måneder vil kun spise grøntsager for tiden, men denne ville hun gerne spise! Vi puttede også ærter i, der synes jeg hører hjemme i svensk pølseret

    • Betina

      iih tusind tak, jeg er glad for i kunne lide opskriften. Man kan altid komme forskellige grøntsager i, jeg skifter tit halvdelen af kartoflerne ud med små blomkålsbuketter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *