Lette Retter

Knuste kartofler

med rosmarin,hvidløg og parmesan.

Jeg koger aaaltid for mange kartofler, selvom jeg skærer ned på antallet er der stadig en god portion i overskud. Og med mindre resterne bliver brugt til kartoffelsalat eller brasede kartofler, er jeg altså ikke stor fan af kartoffel rester, især ikke de genopvarmede. Genopvarmede kartofler bliver bare hurtig en ret kedelig affære, synes jeg.

Knuste kartofler er derfor en rigtig god måde, at få brugt resterne på især hvis man, som jeg, er træt af de samme gengangere. Det her kan bare noget, kartoflerne bliver vækket til live igen, konsistensen og smagen får en ordentlig én over hatten og voila, tilbehør i verdensklasse.

Vi får dem til forskellige kødretter, bare som de er, hvis sulten ikke er stor eller som en opgraderet kartoffelmad på en skive hjemmebagt rugbrød.

Knuste kartofler er super nemme at lave og er spækket med masser af smag. De er allerbedst med nye danske kartofler som stadigvæk har skræl på, skrællen bliver nemlig knasende sprød i ovnen 😋. Men når det så er sagt, kan skrællede kartofler og bagekartofler også sagtens bruges. Det der er vigtigt er, at de er tilberedte i forvejen.

Knuste kartofler er gode med hvidløg, timian, paprika, garam masala og alt derimellem. Har man ikke den helt store krydderihylde er den klassiske udgave med salt og smør altså også virkelig lækker.

Du skal bruge:

500 gram kogte kartofler, gerne med skræl men ikke et most

3 spsk smeltet smør

2 fed hvidlød

1 1/2 tsk rosmarin

3-4 spsk parmesan

Salt

Peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Placer dine kartofler på en bageplade med bagepapir. Knus kartoflerne let med bunden af et glas eller bagsiden af en spiseske.

Med en hvidløgspresser, presser du hvidløg ned i det smeltede smør og tilføjer rosmarin, salt og peber. Rør godt rundt i blandingen og fordel den med en pensel over de knuste kartofler.

Bag dem i midten af ovnen i 20 minutter. Tage kartoflerne ud af ovnen og drys et pænt lag parmesanost over dem. Nu skal de bages i ca. 10 minutter til osten er gylden.

Som altid bliver jeg glad foran kommentar, hvis du prøver min opskrift ☺️

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

2 kommentarer

  • Elisabeth

    Åh de kartofler er mums! Jeg brugte sar og estragon i stedet for rosmarin og det var også vildt godt.
    Kom til at læse lidt for hurtigt og ikke se parmesanen først skulle på de sidste 10 minutter. Det kan man godt vil jeg sige, hvis man er kommet til det, men det der løber ved siden af bliver lidt branket, så jeg vil helt sikkert putte det på først efter 20 minutter næste gang
    Min mand var helt vild med dem og synes at dem kan man godt servere for gæster og han er altså ret picky!
    Helt klart bedre end pomfritter!

  • Elisabeth

    Åh de kartofler er mums! Jeg brugte sar og estragon i stedet for rosmarin og det var også vildt godt.
    Kom til at læse lidt for hurtigt og ikke se parmesanen først skulle på de sidste 10 minutter. Det kan man godt vil jeg sige, hvis man er kommet til det, men det der løber ved siden af bliver lidt branket, så jeg vil helt sikkert putte det på først efter 20 minutter næste gang
    Min mand var helt vild med dem og synes at dem kan man godt servere for gæster og han er altså ret picky!
    Helt klart bedre end pomfritter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *