Brændte mandler
Til den søde tand

Lækre brændte mandler

Det er i dag den 22 december (og forresten også min fødselsdag) med kun 2 dage til juleaften, har de fleste sikkert styr på småkager, konfekt og snacks. Men mangler du lige lidt ekstra knas eller en lille værtindegave, så kan du sagtens nå at lave de her lækre brændte mandler endnu.

Nu er det jo en jul som er præget af Corona og de fleste af os kommer til at holde en lidt anderledes jul i år end vi plejer, men vi skal huske at få det bedste ud af det.

Her i min hjemby, Aabenraa, i det smukke Sønderjylland plejer vi at have Julehjertebyen, som den helt store attraktion i december måned. Her kan man give et bidrag til Et hjerte for alle, som donerer indtjeningen til familier som har søgt julehjælp gennem foreningen. Man kan spise æbleskiver og risengrød, drikke gløgg, varm kakao og spise varme, lækre brændte mandler. Man er bare sammen, hygger med venner og familie og får taget nogle gode billeder med de smukke små huse og dekorationer.

I år er Julehjertebyen blevet aflyst pga. Corona, vi skal jo passe på hinanden ❤️. Men der mangler noget, selvom byen har kompenseret med virkelig smukke dekorationer op ad gågaden.

Charmebøffen er forresten min og ikke en del af dekorationen

Så derfor har jeg været i køkkenet og har optimeret min go-to opskrift på brændte mandler, så den smagsmæssig nu minder rigtig meget om dem vi kunne få i Julehjertebyen.

Det her bliver den sidste julede opskrift for i år, så jeg vil ønske jer allesammen en rigtig dejlig jul ❤️.

Du skal bruge:

200 gram mandler

1 1/2 dl raffineret sukker

1/2 dl brun farin

1 tsk kanel

1 dl vand

Fremgangsmåde:

Kom vand, sukker, brun farin, raffineret sukker og kanel i en pande og rør det godt rundt.

Tilsæt mandlerne, varm det hele op under kraftig varme og under omrøring.

Sukkeret vil nu blive tørt og krystallisere.

Bliv ved med at røre rundt indtil næsten alt sukkeret har sat sig på mandlerne.

Kom mandlerne på en bageplade med bagepapir og lad dem køle helt af.

Hvis nogen af mandlerne sidder sammen, knækker du dem fra hinanden. Husk at gøre det når mandlerne er kolde, sukkermassen bliver rigtig varm!.

Opbevares i en lufttæt beholder.

Velbekomme!.

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift på lækre brændte mandler, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser😘

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.