Hverdagsretter

Mørbradgryde med pasta

Vi elsker gryderetter herhjemme, især denne Mørbradgryde med pasta, ris eller kartoffelmos til. Den er simpelthen så børnevenlig og meget nem at lave.

Jeg har lange arbejdsdage tirsdag og torsdag, hvor der ikke meget tid til madlavning når jeg kommer hjem. Dagen forinden skal der derfor laves mad, som kan holde i to dage. Og her passer Mørbradgryden perfekt ind, det eneste der skal laves når den er klar, er tilbehøret som mere eller mindre kan passe sig selv, afhængig af hvad man vælger.

Så står du og mangler lidt inspiration til en nem hverdagsret, nu hvor hverdagen igen skal til at starte op efter sommerferien, skal du kigge med her.

Du skal bruge:

500 gram svine mørbrad, afpudset og skåret i mundrette bidder

250 gram brune champignoner, skåret i skiver

2 store løg, finthakket

200 gram bacon i tern

200 gram cocktailpølser

Lidt olie til stegningen

2,5 dl madlavningsfløde

70 gram tomatpuré

1 1/2 tsk. røget paprika

2 små håndfulde ærter fra frost

1 1/2 dl vand, til at koge panden af med

1 bundt persille, finthakket

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Kom lidt olie på en pande og steg løgene til de bliver møre, tilsæt bacon og steg videre til det bliver brunt og det meste af fedtet er smeltet fra. Kom løg og bacon på en tallerken og steg champignonerne i samme pande. Disse kommes også på tallerkenen når de er færdige.

Rist nu cocktailpølserne af på samme pande, indtil de får lidt farve og læg dem på en tallerken for sig.

Stadigvæk i samme pande, brunes mørbradstykkerne og krydres let med salt og peber. Kom stykkerne i en tykbundet gryde.

Kog panden af med lidt vand, mens du tænder for gryden med mørbradstykkerne.

Tilsæt tomatpuré til gryden og rør det hele grundigt sammen.

Tilføj væsken, med alle de gode smage, fra panden, røget paprika og madlavningsfløden.

Kom nu bacon, løg og champignonerne ned i gryden og rør godt rundt.

Lad retten småsimre i ca. 15 minutter og tilføj så ærter og cocktailpølserne. Lad retten simre videre indtil de er blevet varmet igennem.

Smag til med salt, peber og persille. Jævn evt. sovsen hvis du ønsker en tykkere konsistens (anbefales hvis du bruger pasta som tilbehør).

Velbekomme!

Jeg vil rigtig gerne høre din mening, hvis du prøver min opskrift på Mørbradgryde med pasta. Så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du lægger billeder op på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *