Tilbehør

Nem og Spicy Mangochutney

Jeg står ikke i køkkenet og laver en 5 retters menu til familien hver dag, altså jeg elsker at lave mad, men let’s face it, tiden er lidt en mangelvare med en lille tornado på 14 måneder. Og derudover vil jeg da gerne bruge så meget tid som muligt med familien når vi alle er hjemme. Derfor står den på sandwich eller rugbrødsmadder hver anden dag, med mindre der er rester fra dagen i forvejen.

Jeg bager mit eget rugbrød 1-2 gange om ugen og hvis du har lyst til, at lave mit Sønderjyske rugbrød finder du opskriften her.

For at give mine sandwich eller rugbrødsmadder et lækkert lille twist, laver jeg med jævne mellemrum en portion spicy mangochutney. Den er super nem at lave og så sætter den bare prikken over i’et på en kylling/bacon sandwich, en rugbrødsmad med ost og hamburgerryg, en okseburger eller sågar som topping på en gang vanilleis på de varme sommeraftener.

Mulighederne er mange, så du skal bare smage dig frem til din favorit kombination.

For at hjælpe dig lidt på vej kan du finde opskriften på min sandwich med kylling, bacon og mangochutney her.

Mangochutney’en kan holde sig i et par uger når den står på køl, men så længe holder den sjældent her, før den er spist 😋.


Du skal bruge:

1 moden mango

1 syrligt æble (jeg har brugt Pink Lady)

1 løg

2-3 fed hvidløg

1/2 chili

3 spsk olivenolie

1/4 tsk vaniljesukker

1/4 tsk stødt kardemomme

1/2 dl sukker

4 spsk æbleeddike

ca. 1 dl vand

citronsaft eller citronskal

1 henkogningsglas på 450 ml.

Fremgangsmåde:

Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i en gryde med olivenolien til de er møre og gennemsigtige.

Skær nu frugtkødet fra mangoen og æblet i tern, hak chilien fint og kom det over i gryden med løg og hvidløg. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det små simre under omrøringen i ca. 1 – 1 1/2 time.

Smag til med citronsaft eller skal.

Kom chutneyen i dit skoldede henkogningsglas og stil det på køl.

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.