Pasta carbonara
Hverdagsretter

Pasta carbonara

Nu er det ikke fordi pasta Carbonara er en ret der tager sindssygt længe at tilberede, men laver man retten i ovnen, er der alligevel lidt tid at spare og det er jeg jo bare kæmpe fan af.

Min udgave af pasta carbonara er, som du kan læse herover, tilberedt i ovn. Derudover har jeg brugt kylling i stedet for den obligatoriske bacon. Jeg har ikke noget imod bacon, tværtimod, jeg elsker bacon. Personligt syntes jeg bare, at retten bliver for fed med både bacon og fløde i, men det er jo en smagssag.

Du skal bruge:

500 gram pasta, kogt al dente

6 æg

500 ml fløde

1 løg, finthakket

2-3 dl mælk

2 spsk margarine

800 gram kyllinge inderfilet, stegt og skåret i fine strimler

150 gram parmesan

Salt

Friskkværnet peber

1 bundt persille, finthakket. Bruges til pynt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Kog pastaen så den er al dente, dvs. til den har bid. Kom 1 spsk margarine på en pande og steg kyllingen let, så den ikke er helt gennemstegt. Resten af tilberedningen klares i ovnen, så den ikke bliver tør. Skær kyllingen i fine strimler på ca. 0,5 cm tykkelse. (Jeg har brugt en pålægsskærer, det gør det nemmere). Man kan også sagtens skære tykkere strimler, det giver blot retten et mere rustikt udseende.

Kom 1 spsk margarine på panden, som kyllingen er stegt på og sauter løgene til de er bløde og klare. Imellem tiden piskes æg, fløde, mælk og parmesan sammen i en skål. Hæld massen over løgene i panden og giv det hele et hurtigt opkog. Smag til med salt og peber.

Kom pastaen og kyllingen i et ovnfast fad, bland det lidt sammen og hæld saucen fra panden henover. Kom fadet i ovnen og bag hele herligheden i 25 minutter.

Anret på en tallerken og top af med et godt drys hakket persille.

Velbekomme!

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.