Hverdagsretter

Pasta Gratin

Pasta gratin er en meget taknemlig ret og virkelig god når man står med nogle kedelig grøntsager, som synger på sidste vers og/ eller kødrester fra dagen før. Det er bare en alletiders god ryd-op-i-køleskabet-og-fryser ret, som kan varieres på utallige måder og er super nem og hurtig, at tilberede.

Udover at pasta gratin er nem og hurtig at tilberede, så er den også meget børnevenlig. Vores søn på knap 16 måneder elsker pasta og spiser snildt 2 portioner.

Jeg glæder mig allerede til, at han bliver gammel nok til at kunne hjælpe til i køkkenet. Han har allerede et legekøkken som er et kæmpe hit, så tænker at interessen helt klart er der og så skal den jo nurses og bygges videre på, så han får en god tilgang til madlavning.

Du skal bruge:

500 gram pastaskruer

350-400 gram grøntsager (jeg har brugt rester af løg, peberfrugt, gulerødder og ærter)

350 gram tilberedt kylling

1 bundt persille

Parmesan

Mornaysovs:

50 gram margarine

2 spsk hvedemel

4 dl mælk

200 gram revet mozzarella

1/2 tsk fintrevet muskatnød

salt og peber

Man kan selvfølgelig også bruge en færdiglavet mornaysovs 😉

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Kog pastaskruerne efter anvisningen på pakken. Skær grøntsagerne i strimler og kyllingen i tern. Hak persillen fint.

Når pastaen er kogt færdig blandes den sammen med grøntsager, kylling og persille i en stor skål.

Smelt margarinen i en lille tykbundet gryde, tilsæt melet og rør det godt sammen til en melbolle. Tilføj herefter mælken lidt adgangen og bring sovsen i kog under omrøring. Skru ned for varmen, tilføj revet ost og muskatnød og lad osten smelte under omrøring. Smag til med salt og peber.

Hæld nu mornaysovsen over de øvrige ingredienser i skålen, bland det hele godt sammen og kom indholdet i et stort ildfast fad. Drys parmesan på toppen og kom fadet i ovnen.

Bages i ca. 20 minutter til parmesanen er gylden.

Nydes med en lækker salat eller en god bolle til. Prøv evt. min opskrift på luftige surdejsboller.

Jeg vil gerne høre din mening, så skriv endelig en kommentar og fortæl mig hvad du synes.

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *