
Rocky Road
Rocky Road er ikke den klassiske danske julekonfekt, men den er intet mindre end fantastisk alligevel. Ja, herhjemme kalder vi den også for alletiders julekonfekt, som laves hele året rundt.
Så hvis du ikke har haft gang i at bage småkager eller lave konfekt, så er det nu tiden er kommet. Rocky Road kræver kun 4 ingredienser, så skynd dig at få dem noteret på din indkøbsseddel.
Med kun 20 dage til jul ville du ovenikøbet kunne nå, at lave en portion mere, hvis nu den første forsvinder hurtig.
Du skal bruge:
150 gram saltede og ristede peanuts
340 gram mørk chokolade
70 gram små marshmallows (de store kan også sagtens bruges, de skal bare skæres i små stykker)
150 gram marcipan
Digital termometer (til temperering af chokolade) kan undlades.
Fremgangsmåde:
Hak peanuts groft, skær marcipanen i små tern (ca. 1×1 cm). Kom det hele i en skål sammen med marshmallows.
Hak chokoladen fint og smelt lidt over halvdelen over vandbad, resten af chokoladen kommer du i en stor skål.
Når den smeltede chokolade har en temperatur på 48-50 grader hælder du lidt over halvdelen over den usmeltede chokolade. Rør rundt, hvis chokoladen ikke smelter helt, tilføjer du lidt mere af den smeltede chokolade indtil de to dele er smeltet sammen.
Den færdig tempererede chokolade skal gerne have en temperatur på 31-32 grader, overstiger den 34 grader, bliver du nød til at starte forfra.
OBS! Man kan også sagtens lave Rocky Road uden, at temperere chokoladen men bare smelte hele molevitten over vandbad.
Hæld nu chokoladen over peanutblandingen og vend det hele forsigtigt sammen indtil alt er dækket af chokoladen.
Kom bagepapir i en bradepande eller stor plasikbøtte og fordel chokolademassen heri.
Stilles på køl i et par timer og skæres herefter ud i mundrette hapser.
Opbevares køligt.
Velbekomme!
Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift på Rocky Road, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser😘


En kommentar
Pingback: