Sigøjnergryde
Hverdagsretter

Sigøjnergryde

Den her gryderet er kendt under navnet sigøjnergryde herhjemme, derfor vælger jeg også at kalde den sådan her. Og håber, at jeg ikke støder nogen med navnet, for det er bestemt ikke min hensigt.

Sigøjnergryde er en lækker hverdagsret, som er nem og hurtig at lave og man har nok til i hvert fald 2 dage. Vi har valgt at skifte det tradtionelle tilbehør, ris, ud med blomkålsris med ærter. På den måde får vi lidt flere grøntsager indenbords og vi synes faktisk også det mætter længere end almindelige ris.

His du ikke allerede kender til blomkålsris, så kommer min opskrift på bloggen snart.

Sigøjnergryde er egentlig en rustik ret med store stykker peberfrugt, champignon m.m. men, da jeg har en lille gut på 18 måneder er især peberfrugten skåret i små tern, så han også kan være med.

Du skal bruge:

600 gram skinkekød i tern

150 gram cocktailpølser

150 gram bacon i tern

400 gram champignon, delt i kvarte

2 store røde peberfrugter, skåret i små tern

1 dåse hakkede tomater

2 små løg, finthakket

2 dl fløde

1 dl mælk

2 spsk HP sauce

1 stor dåse tomatpuré

2 tsk paprika

Salt

Friskkværnet peber

Vegetabilsk olie til stegning

Fremgangsmåde:

Kom bacon i en stor gryde og steg det, til det er næsten er færdigt. Løg, cocktailpølser, peberfrugter og champignon tilsættes og steges til løgene er møre og klare. Blandingen hældes nu i en stor skål og gemmes til senere.

Kom lidt olie og alt skinkekødet i gryden. Brun kødet af og tilføj paprika. Vend det hele godt sammen så kødet er smurt ind i paprika. Når kødet er brunet af, vendes tomatpuréen i.

Kom nu baconblandingen tilbage i gryden. Rør godt rundt. Tilsæt H.P. sauce, fløde, mælk og hakkede tomater.

Lad retten simre i 30 minutter under omrøring.

Smag til med salt og friskkværnet peber.

Serveres med almindelige ris, blomkålsris eller kartoffelmos.

Velbekomme!

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *