Skinkehorn
Brød og boller,  Tilbehør

Skinkehorn

Jeg startede i nyt job d. 23.02.21 efter lige knap 2 år hjemme (ca. 1,3 års barsel og et halvt år som ledig, takket være Corona). Derfor har der også været lidt stille her på bloggen, jeg skulle lige have privatliv, studieliv og arbejdsliv til at gå op i en højere enhed.

På min nye arbejdsplads skal jeg have en madpakke med, det er mange år siden, jeg sidste skulle det.
Lysten til en tør rugbrødsklemme var ikke stor, så jeg gik i køkkenet og fik tryllet nogle lækre skinkehorn frem, først lidt på slum men nu har jeg fået skrevet hele opskriften ned.

Og den vil jeg gerne dele med jer i dag, tænker ikke jeg er den eneste som kan bruge lidt madpakkeinspiration.

Et andet godt madpakke forslag er forresten også mine Naanza’er, find opskriften ved at følge linket her.

De her skinkehorn kan sagtens fryses ned og hvis du ikke er til hvidløgsflødeost, erstatter du den bare med en anden f.eks. Pikant,- eller naturelflødeost.

Du skal bruge: (ca. 50 små skinkehorn)

Dej:

250 gram fuldkorns speltmel

650 gram hvedemel

2 æg

150 gram smør, blødt

5 dl mælk, lunt

50 gram gær

1 1/2 tsk flagesalt

1 tsk sukker

1 æg, til pensling

Fyld:

500 gram hvidløgsflødeost (kan skiftes ud med lige den flødeost du er til)

500 gram skinkestrimler

1 bundt purløg, finthakket

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i den lune mælk og tilføj salt og sukker. Tilsæt nu alle de andre ingredienser og ælt det hele godt igennem, jeg har brugt min røremaskine med dejkrogen, og har æltet dejen til den slipper skålens kant.

Dæk skålen til med et fugtigt klæde og lad dejen hæve et lunt sted, i ca. 1 time.

Bland nu alle ingredienserne til fyldet sammen i en stor skål og stil den på køl indtil dejen er klar.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Dejen deles nu i 6 stykker, som rulles ud som en pizza og herefter skæres ud i 8 trekanter.

Kom en skefuld fyld på hver trekant og rul den sammen fra den brede ende.

Skinkehorn klar til at blive rullet fra den brede ende.

Læg skinkehornene på en bageplade med bagepapir, pensel med sammenpisket æg og bag dem i 15-20 minutter til de er gyldne.

Velbekomme!.

Nydes som de er eller med lidt dyppelse, efter eget valg.

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på socialemedier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *