Sloppy Joes
Hverdagsretter

Sloppy Joes

Jeg laver ret ofte Sloppy Joes, hvis jeg tænker over det, så i hvert fald en gang i måneden. Og det er simpelthen fordi vi elsker kødsovs, både fordi det smager godt, man kan smugle uanede mængder af grøntsager ned i, og så kan man bare bruge kødsovs til rigtig mange ting. Opskriften på den her kødsovs kan blandt også bruges til mine Naanza`er, du finder opskriften her.

Til de her Sloppy Joes har jeg bagt mine egne burgerboller men du kan selvfølgelige også bare købe nogle.

Burgerboller 6 stk.:

3 1/2 dl lunkent vand

100 gram fuldkorns rugmel

ca. 450 gram hvedemel

1 1/2 spsk olivenolie

25 gram gær

1 tsk flagesalt

1 tsk flydende honning

1 æg til pensling

Hørfrø

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i lunkent vand, tilsæt honning, olie og flagesalt. Tilsæt fuldkornshvedemel og rør det sammen. Tilføj nu hvedemel lidt efter lidt, til dejen har en tilpas konsistens til at kunne æltes. Ælt nu dejen godt igennem, jeg har brugt min røremaskine og dejkrogen men man kan også sagtens ælte den i hånden, på et mel drysset bord. Stil dejen tildækket og et lunt sted i 1 times tid. Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, er den klar og kan deles i 6 lige store stykker. Form de 6 stykker til runde og flade boller, kom dem på en bageplade med bagepapir, dæk dem til med et viskestykke og lad dem hæve et lunt sted i yderligere 1 time.

Tænd nu ovnen på 225 grader over/under varme.

Når bollerne har hævet, skal de pensles med et sammenpisket æg og drysses med hørfrø. Kom bollerne i ovnen og bag dem i 12-15 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Kødsovs:

450 gram hakket kylling

2 store gulerødder, groftrevet

1 grøn peberfrugt, skåret i små tern

1 lille squash, groftrevet

1 stort løg, finthakket

2 store fed hvidløg, finthakket

1 dl barbecuesauce eller ketchup hvis du vil have en lidt mildere version

1 tsk chilipulver

2-3 spsk HP sauce

1 dl moste tomater (hakkede tomater som blendes, kan også bruges)

Salt og friskkværnet peber

Margarine til stegning

Fremgangsmåde:

Smelt margarinen i en tykbundet gryde, kom løgene i og tilbered dem til de er klare og bløde. Tilsæt det hakkede kød og steg det, til det tager farve. Sørg for at kødet er helt smuldret. Tilsæt gulerødder, grøn peberfrugt, løg, hvidløg, squash, HP sauce, salt og friskkværnet peber. Steg det hele i et par minutter under omrøring.

Tilføj barbecuesauce og moste tomater og rør det hele godt sammen. Skru ned for varmen og lad retten simre til den er blevet tyk i konsistensen, det tager ca. 30-40 minutter.

Skær burgerbollerne midtover og rist begge halvdele på hver side på en brødrister. Kom salatblade på den nederste bollehalvdel, jeg har brugt feldsalat, og fordel så et par gode skefulde kødsovs ovenpå. Læg “låg” på og nyd din Sloppy Joe som den er, eller med en sprød salat til.

Velbekomme!

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver opskriften, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder på Instagram, ville jeg blive glad for et tag @madfornoejelser

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *