Bedste´s bedste opskrifter,  Hverdagsretter

Sønderjyske Frikadeller

I mine er øjne er sønderjyske frikadeller med hele pivtøjet, en af de bedste retter der findes. Jeg laver tit en kæmpe portion dunser og kommer halvdelen i fryseren, til de dage hvor vi har travlt.

Gennem årenes løb har jeg faktisk mest lavet frikadeller på slum, indtil jeg fik bedstes opskrift på sønderjyske frikadeller. Det er seriøst de bedste frikadeller jeg nogensinde har smagt, de er saftige og fulde af smag.

Jeg husker tydelig første gang jeg smagte dem, mig og min kæreste havde kun været sammen i et års tid og så skulle vi hjem til Bebbe (Tims bedstefar) og bedste til julehygge. Da døren blev åbnet, strømmede en dejlig duft af frisk stegte sønderjyske frikadeller en imøde.

Den første mundfuld var simpelthen en himmerigs mundfuld, aldrig før har frikadeller smagt så godt. De blev serveret med kartofler, rødkål, gammeldaws hvidkål og en god brun sovs. Jeg glemmer det aldrig, bare ved at skrive dette indlæg løber min mund i vand.

Derfor skal i selvfølgelig ikke snydes for denne fantastiske opskrift og bedste har som altid givet mig lov til, at dele den med jer.

Som jeg skrev tidligere kan frikadellerne sagtens fryses, for det er kæmpe portion man får lavet. Men gem lige et par stykker i køleskabet, for de er også virkelig gode dagen efter, på et stykke hjemmebagt rugbrød og en skefuld hjemmelavet mangochutney ovenpå.

Du skal bruge:

1 kilo hakket oksekød

1 kilo hakket svinekød

2 terninger oksebouillon

3 mellemstore løg

6 æg

2 dl rasp

1 dl havregryn

Mælk

Fremgangsmåde:

Riv løgene fint på et rivejern og opløs bouillonen i en halv dl kogende vand.

Kom alle ingredienserne, undtagen mælken, i en stor skål og ælt det godt sammen. Tilføj mælk lidt ad gangen, til det passer i fastheden. Konsistensen skal være blød men fast, så den er nem at forme med 2 spiseskeer.

Steges på panden med rigeligt med smør😋

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *