Tilbehør

Sprøde hjemmelavede fritter

Sprøde hjemmelavede fritter
Sprøde hjemmelavede fritter

Herhjemme elsker vi fritter, lækre, gyldne og sprøde hjemmelavede fritter. Jeg har altid mest været til de hjemmelavede af slagsen, de smager bare af mere. Dermed ikke sagt at vi aldrig har fået dem fra frost, de er skam udmærkede, de er bare lidt fesen og bliver næsten altid bløde medmindre de nærmest bages helt forkullede 🙈. Og ja, man kan sagtens lave lækre og sprøde fritter i ovnen, mit trick er eddike. Eddiken gør, at kartoflerne bevarer stivelsen i sig og giver fritterne en sprød skorpe og et blødt indre.
Bare rolig, du kan ikke smage eddiken når fritterne er tilberedte 😉

Du skal bruge:

Ca. 1 kilo bagekartofler

1/2 dl lagereddike

3 spsk vegetabilsk olie, jeg bruger solsikkeolie

1 spsk flagesalt

Vand

Fremgangsmåde:

Vask kartoflerne, skær ender og kanter af så du står tilbage med en nogenlunde firkantet klods. Det gør ikke noget hvis der sidder lidt skræl tilbage på kanterne, det giver bare et mere rustikt udtryk. Skær nu kartoflerne ud i ca. 1×1 cm tykke stave. Kom fritterne i en skål og hæld vand over så de lige nøjagtig dækkes, tilsæt eddiken og lad dem trække i et par timer. Hæld vandet fra, placer fritterne på et rent viskestykke og dup dem fri for væske. Herefter hælder du olien i en ren skål og tilsætter salten, kom fritterne i og rør godt rundt. Nu lægges fritterne på en bageplade med bagepapir, det er vigtigt at de ikke rører hinanden da de ellers bliver bløde.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og bag i ca. 30 min. skru herefter ovnen op på 200 grader og bag fritterne til de er gyldne.

Brug dem som tilbehør til en bøf eller krebinet eller bare sådan med en lækker dip til.

Velbekomme!

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver, at lave mine sprøde hjemmelavede fritter, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du deler billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.