Stuvet spidskål
Bedste´s bedste opskrifter

Stuvet Spidskål

Herhjemme elsker vi klassiske retter, retter som er fyldt med smag, kærlighed og minder om barndomshjemmet. Bedstes opskrift på stuvet spidskål er en af de retter, smagen og duften som spreder sig kan bare noget helt særligt. Og man ser bedste foran sig, hvordan hun står foran komfuret med forklædet og kræser om dagens middag.

Er man inviteret til middag hos bedste og menuen står på stuvet spidskål, bliver der helt sikkert også serveret Sønderjyske frikadeller og lidt surt til. Og det er noget hele familien er vild med.

Hvis du også vil lave bedstes kombination med stuvet spidskål og Sønderjyske frikadeller, så deler jeg opskriften via linket her.

Spidskål har højsæson i juni, det er de tidlige sorter, men i oktober peaker de sene sorter. Så de er stadigvæk fulde af smag og kan spises rå i salater, dampes, steges eller stuves. Så, off you go, så er aftensmaden reddet i dag.

Du skal bruge:

1 Spidskål

50 gram margarine

3 spsk hvedemel

3 dl mælk

Revet muskatnød

Salt

Friskkværnet peber

Ca. 3 dl kogevand fra spidskålen (du skal nok bruge mindre end det, men det ville bare være ærgerligt at løbe tør)

Fremgangsmåde:

Del spidskålen i kvarte og fjern stokken. Skær kålen i fine strimler og skyld strimlerne grundigt under rindende vand. Lad strimlerne dryppe af i et dørslag.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Kom kålen i gryden når vandet koger og blancher den i 3-4 minutter. Den skal være mør men stadig have lidt bid i sig. Husk at gemme ca. 3 dl af kogevandet til saucen. Kom kålen tilbage i dørslaget og lad den dryppe af.

Smelt margarinen i en tykbundet gryde, tilsæt melet og rør det godt sammen. Tilføj mælken ca. 1 dl ad gangen, tilføj først mere mælk når massen er begyndt at tykne igen. Når mælken er brugt, spæder du op med kogevandet fra kålen, indtil den rette konsistens er nået. Saucen må gerne være lidt tyk i det, så den kan hænge fast i kålen.

Kom kålen tilbage i gryden og vend det hele sammen indtil alt kålen er dækket af saucen.

Smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber, og varm den stuvede spidskål godt igennem inden servering.

Velbekomme!

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver opskriften, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af din færdige ret på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @madfornoejelser

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *