
Super lækker spinattærte med laks
Jeg ved godt at vi nærmer os julen og at, en spinattærte med laks ikke nødvendigvis passer ind i den traditionelle julehygge.
Men, den næste måneds tid skal vi til utallige (corona venlige) julefrokoster og sammenkomster, hvor man bliver forkælet med slik, æbleskiver, flæskesteg og and.
Det er mega hyggeligt, men kan efter min mening også godt blive lidt for meget af det gode. Jeg har brug for et afbræk i den tunge og fede julemad, og der passer en super lækker spinattærte med laks bare lige ind.
Du skal bruge:
Dej:
250 gram hvedemel
150 gram smør
2 spsk vand
1 æg til pensling
Fyld:
200 gram fersk laks
4 spsk skyr naturel
3 æg
500 gram frisk spinat (frossen spinat kan også bruges, husk at det skal være optøet og drænet for vand)
250 gram hytteost
2 spsk citronsaft
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Dej:
Smuldre småret ned i hvedemelet, tilsæt vand og saml dejen. Tilføj evt. 1/2 -1 spsk vand mere, hvis dejen er for tør og svær at samle. Stil dejen på køl i 1 time.
Sørg for at tage dejen ude 45-60 minutter inden den rulles ud. Kom den udrullede dej i en tærteform (22cm) og pres den forsigtig mod kanterne. Skær overflydigt dej fra og stil tærteformen tilbage på køl i ca. 30 minutter.
Pensel med æg og forbag bunden ved 225 grader i ca. 8-10 minutter.
Fyld:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Sauter spinaten på en pande med en lille smule fedtstof, indtil den falder sammen. Bland hytteost, æg og skyr sammen i en skål. Tilsæt spinat, citronsaft og smag til med salt og peber.
Skær laksen i små firkanter (1x1cm), husk at fjerne skindet hvis der skulle være noget!.
Fordel spinat blandingen på bunden og kom lakse stykkerne ovenpå.
Kom tærten i ovnen og bag den i 30-45 minutter, indtil fyldet har fået en fast konsistens.
Velbekomme!

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

