
Svampede Bananmuffins
Sol, sommer og ferie betyder for mange, at man skal ud og opleve landet. Står du også og skal på en masse udflugter med familie eller venner, så har jeg her den perfekte opskrift på en sød lille snack. De her svampede bananmuffins kan med fordel laves dagen inden man skal bruge den, da den holder sig blød og lækker i 2-3 dage.
Hos os er de svampede bananmuffins fast inventar, til en playdate på legepladsen eller til en heldagstur i zoologiskhave. Den er en god som mellemmåltid eller hvis man bare har brug for noget sødt.
Bonus er også, at vores søn på knap 15 måneder selv kan styre at spise den, så længe man bare lige piller papiret af først.
Et lille tip – alt afhængig af hvor modne bananerne er, kan man reducere sukker mængden. Hvis mine bananer er godt brune, bruger jeg kun 50 gram sukker, da bananen afgiver nok sødme 😉
Du skal bruge:
2 æg
80 gram sukker
1 1/2 tsk. vaniljesukker
150 gram hvedemel
50 gram fuldkornshvedemel eller havregryn
2 store modne bananer
2 tsk. bagepulver
125 gram blødt smør
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Pisk æg, sukker, vaniljesukker og smør luftigt.
Mos bananerne med en gaffel og hak chokoladen groft.
Bland hvedemel, fuldkornshvedemel og bagepulver sammen, og sigt det herefter i æggemassen. Tilføj herefter bananer og chokolade og rør det godt sammen.
Fordel dejen i formene så de er 3/4 dele fyldt og bag dem i midten af ovnen i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne.
Tip -når muffinsene er kølet af, kan du lave et lille hul i toppen af muffinen, ca. på tykkelse med en pegefinger og halvvejs ned. Fyld lidt hjemmelavet hasselnød/ chokocreme i hullet og luk det af med lidt af indmaden 😋.
Velbekomme!
Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift, så skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘


En kommentar
Pingback: