Til den søde tand

Svampede Bananmuffins

Sol, sommer og ferie betyder for mange, at man skal ud og opleve landet. Står du også og skal på en masse udflugter med familie eller venner, så har jeg her den perfekte opskrift på en sød lille snack. De her svampede bananmuffins kan med fordel laves dagen inden man skal bruge den, da den holder sig blød og lækker i 2-3 dage.

Hos os er de svampede bananmuffins fast inventar, til en playdate på legepladsen eller til en heldagstur i zoologiskhave. Den er en god som mellemmåltid eller hvis man bare har brug for noget sødt.

Bonus er også, at vores søn på knap 15 måneder selv kan styre at spise den, så længe man bare lige piller papiret af først.

Et lille tip – alt afhængig af hvor modne bananerne er, kan man reducere sukker mængden. Hvis mine bananer er godt brune, bruger jeg kun 50 gram sukker, da bananen afgiver nok sødme 😉

Du skal bruge:

2 æg

80 gram sukker

1 1/2 tsk. vaniljesukker

150 gram hvedemel

50 gram fuldkornshvedemel eller havregryn

2 store modne bananer

2 tsk. bagepulver

125 gram blødt smør

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft

Pisk æg, sukker, vaniljesukker og smør luftigt.

Mos bananerne med en gaffel og hak chokoladen groft.

Bland hvedemel, fuldkornshvedemel og bagepulver sammen, og sigt det herefter i æggemassen. Tilføj herefter bananer og chokolade og rør det godt sammen.

Fordel dejen i formene så de er 3/4 dele fyldt og bag dem i midten af ovnen i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne.

Tip -når muffinsene er kølet af, kan du lave et lille hul i toppen af muffinen, ca. på tykkelse med en pegefinger og halvvejs ned. Fyld lidt hjemmelavet hasselnød/ chokocreme i hullet og luk det af med lidt af indmaden 😋.

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *