Tarteletter med kyllingefrikassé
Hverdagsretter

Tarteletter med kyllingefrikassé

Tarteletter med kyllingefrikassé eller høns i asparges er, i min verden, stort set den samme ret. Begge retter er lavet med mørt kyllinge/hønsekød blandet med i en stuvning af ærter, gulerødder og asparges. Om sommeren bliver det ekstra lækkert når råvarerne er i sæson, men ellers kan dåse asparges og ærter og gulerødder fra frost også sagtens bruges. Og i stedet for en hel kylling eller høne bruger du kyllingebryster for at gøre det nemmere i hverdagen – se bare med her.

Du skal bruge:

3 store kyllingebryster

2 dl ærter og gulerødder fra frost

1 dåse aspargessnitter inkl. væden

2 terninger hønsebouillion

1,5 liter vand

75 gram smør

3 spsk hvedemel

Fremgangsmåde:

Bring vand og bouillionterninger i kog. Tilsæt kyllingebrysterne og lad dem koge i 15 minutter til de er møre. Pluk kødet fra hinanden til mundrette stykker med to gafler. Gem noget af kogevandet til sovsen.

Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt melet og rør godt rundt. Tilsæt væden fra dåse aspargesen og piske det hele sammen til en jævn sovs uden klumper. Spæd op med kogevandet fra kyllingen indtil den ønskede konsistens er nået. Giv sovsen et lille opkog.

Tilføj ærter, gulerødder, asparges og kyllingekød og varm det hele godt igennem.

Smag til med salt og peber.

Velbekomme!

Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift på tarteletter med kyllingefrikassé så,skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på Sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser
😘

Mit navn er Betina og det er mig som er ansigtet bag bloggen madfornoejelser og Instagram profilen af samme navn. Jeg er bosat i det smukke Sønderjylland, hvor jeg bor sammen med min kæreste og vores dejlige søn. Den her blog skal afspejle min passion for madlavning og bagning, men der vil nok også snige sig en enkelt hverdags historie ind eller to ;) Min kærlighed til madlavning har ikke altid været der, den har sneget sig ind i min hverdag for ca. 4 år siden og har stille og rolig, vokset sig større og større siden. Jeg vil her på bloggen give mit bud på nem og overskuelig hverdagsmad, så forvent ikke de helt store gastronomiske udfoldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *