
Tarteletter med kyllingefrikassé
Tarteletter med kyllingefrikassé eller høns i asparges er, i min verden, stort set den samme ret. Begge retter er lavet med mørt kyllinge/hønsekød blandet med i en stuvning af ærter, gulerødder og asparges. Om sommeren bliver det ekstra lækkert når råvarerne er i sæson, men ellers kan dåse asparges og ærter og gulerødder fra frost også sagtens bruges. Og i stedet for en hel kylling eller høne bruger du kyllingebryster for at gøre det nemmere i hverdagen – se bare med her.
Du skal bruge:
3 store kyllingebryster
2 dl ærter og gulerødder fra frost
1 dåse aspargessnitter inkl. væden
2 terninger hønsebouillion
1,5 liter vand
75 gram smør
3 spsk hvedemel
Fremgangsmåde:
Bring vand og bouillionterninger i kog. Tilsæt kyllingebrysterne og lad dem koge i 15 minutter til de er møre. Pluk kødet fra hinanden til mundrette stykker med to gafler. Gem noget af kogevandet til sovsen.
Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt melet og rør godt rundt. Tilsæt væden fra dåse aspargesen og piske det hele sammen til en jævn sovs uden klumper. Spæd op med kogevandet fra kyllingen indtil den ønskede konsistens er nået. Giv sovsen et lille opkog.
Tilføj ærter, gulerødder, asparges og kyllingekød og varm det hele godt igennem.
Smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Jeg vil rigtig gerne høre din mening hvis du prøver min opskrift på tarteletter med kyllingefrikassé så,skriv endelig en kommentar herunder.
Hvis du poster billeder af dit færdige resultat på Sociale medier, må du meget gerne tagge mig @mad_fornoejelser 😘

